Fagyira fel!
Ha nyár, akkor fagyi! Ehhez kétség nem fér, sőt, akár otthon is elkészíthetjük a kedvenc nyári finomságunkat. A “jeges nyalat” a nyár elmaradhatatlan kelléke. Minden ízben isteni lehet és persze otthon is könnyedén elkészíthetjük.
Házi készítésű fagyi előnyei
Bár talán trónjáról letaszíthatatlan a csokifagyi, ilyenkor érdemes a gyümölcsöket is belecsempészni a fagyiba.
Sokat könnyíthet, ha van fagylaltkészítő gép a háztartásban, de akkor sem kell elkeseredni, ha nincs, hiszen egy finom fagyi gép nélkül is elkészíthető.
Ha mi készítjük a saját fagyinkat, fontos előny lehet, hogy szabályozhatjuk a bele kerülő cukor mennyiségét, illetve akár kombinálhatjuk úgy is a gyümölcsöket, hogy ne, vagy csak minimálisan kelljen cukrot adnunk az otthon készült nyalánksághoz. Ha például a banánt házasítjuk más gyümölcsökkel, akár egy pici méz is elégséges lehet édesítés gyanánt.
Dobjuk fel gyümölcsökkel
Ha két legyet szeretnénk ütni egy csapásra, azaz szeretnénk valami egyszerű klasszikust kombinálni a nyári gyümölcsözönnel, az is könnyedén megoldható. Egy jó minőségű fagylatporral megteremthetjük az alapot, és feldobhatjuk az elkészült finomságot szinte bármilyen idénygyümölccsel.
A vanília mellé kiválóan passzol a málna, eper, áfonya, szeder, barack, a csokifagyinak pedig régi és hű társa például a meggy, de a cseresznyével is remek párost alkothatnak.
A gyümölcsöket nyersen is a fagyihoz tehetjük, de készíthetünk belőlük egy kevéske cukorral kiváló gyümölcsös öntetet is, mellyel igazán különlegessé tehetjük a végeredményt.
A legegyszerűbb hűsítő
Ha nincs időnk vagy kedvünk a konyhában szorgoskodni akkor sem kell kétségbe esnünk: a legegyszerűbb hűvös finomság, ha jó minőségű gyümölcslevet jégkrém formákba öntünk és betesszük a mélyhűtőbe. Isteni hűsítő uzsonna lehet és a kicsik végtelenül hálásak lesznek érte.
Ilyenkor nyáron nincs más dolgunk, mint bátran kísérletezni az ízekkel, gyümölcsökkel. Abban biztosak lehetünk, hogy próbálkozásainkat lelkes és csillogó gyerekszempárok fogják meghálálni.