Ganache kérdések és válaszok
A sokoldalú ganache – így készítsd el és használd fel a klasszikus csokikrémet
A ganache és a párizsi krém hasonló, de nem teljesen azonos. A tradicionális francia ganache csak két összetevőből áll: magas kakaótartalmú csokoládéból és magas zsírtartalmú tejszínből. Ezzel szemben a párizsi krém általában több összetevőt tartalmaz, mint például csokoládé, kakaópor, tejszín, tej, vaj vagy margarin, cukor és egyéb ízesítők.
A ganache alapreceptjében 1 rész csokoládéhoz 1 rész tejszínt (minimum 30%-os zsírtartalmú) kell adni, ez tökéletes tölteléknek. Ha szilárdabb állagot szeretnénk elérni bevonáshoz vagy trüffelekhez, akkor 2 rész csokoládét használjunk 1 rész tejszínhez. Tejcsokoládé vagy fehér csokoládé esetén kevesebb tejszín szükséges. Opcionálisan vaj is adható hozzá, de ez ne haladja meg a csokoládé mennyiségének 20%-át.