Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós pálcikák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

A tojásfehérje-masszához:

1 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból)
75 g porcukor
1 csipet só
100 g darált dió

A díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Diós pálcikák hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C ( (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C ( (előmelegítve)

Elkészítés:

A marcipánt kis kockákra daraboljuk és keverőtálba tesszük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. A masszát kis adagokban egy deszkán hengerekké formázzuk (Ø 1 cm), melyekből egyenként kb. 5 cm hosszú rudakat vágunk. A rudakat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 10 - 12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pálcikákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a tasakon található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. A Diós pálcikák sütemények végeit ferdén a mázba mártjuk, kissé lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

A megsütni kívánt még folyékony mázas masszát darált dióval megszórjuk és hagyjuk megszilárdulni.
Legjobb, ha a Diós pálcikák süteményt jól záró dobozban, hűvös és száraz helyen tároljuk (kb. két hét, idővel a sütemény puhább lesz).
Diós pálcikák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!