Almás lepény
Hozzávalók
Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dkg zsír
20 dkg cukor
1 cs dr. Oetker Sütőpor
3 tojássárgája
1 kicsi pohár tejföl
csipet só
Töltelék:
1,5 kg alma
1 kk fahéj
cukor ízlés szerint
Tetejére:
kristálycukor
Elkészítés
Előkészítés
Egy tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. Fél órára hűtőbe rakjuk. Addig az almát meghámozzuk, lereszeljük, a levét a kezünkkel kinyomjuk (ne túl szárazra) és egy lábasban megpároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és édesítjük cukorral. Az egyik tészta cipót kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Rákenjük az almatölteléket és beborítjuk a másik kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk a tetejét, megszórjuk vékonyan kristálycukorral és megsütjük.
Kedvencnek jelölöm
Almás lepény
Hozzávalók
Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dkg zsír
20 dkg cukor
1 cs Dr. Oetker Sütőpor
3 tojássárgája
1 kicsi pohár tejföl
csipet só
Töltelék:
1,5 kg alma
1 kk fahéj
cukor ízlés szerint
Tetejére:
kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Egy tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. Fél órára hűtőbe rakjuk. Addig az almát meghámozzuk, lereszeljük, a levét a kezünkkel kinyomjuk (ne túl szárazra) és egy lábasban megpároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és édesítjük cukorral. Az egyik tészta cipót kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Rákenjük az almatölteléket és beborítjuk a másik kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk a tetejét, megszórjuk vékonyan kristálycukorral és megsütjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?