Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dkg zsír
20 dkg cukor
3 tojássárgája
1 kicsi pohár tejföl
csipet só

Töltelék:

1,5 kg alma
1 kk fahéj
cukor ízlés szerint

Tetejére:

kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy tepsit kizsírozunk, lisztezünk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. Fél órára hűtőbe rakjuk. Addig az almát meghámozzuk, lereszeljük, a levét a kezünkkel kinyomjuk (ne túl szárazra) és egy lábasban megpároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és édesítjük cukorral. Az egyik tészta cipót kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Rákenjük az almatölteléket és beborítjuk a másik kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk a tetejét, megszórjuk vékonyan kristálycukorral és megsütjük.
Almás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!