Almás rétes
Hozzávalók
Almás rétes
1 cs. réteslap (8 lap)
1 kg alma
1 kk. fahéj
2-3 ek. cukor (ízlés szerint)
1/2 dl étolaj
1 ek. tejföl
Elkészítés
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kicsit kinyomjuk a levét. A cukorral és a fahéjjal megpároljuk. Kihűtjük. A tejfölt belekeverjük az olajba. Veszünk egy réteslapot, megkenjük a tejfölös olajjal, ráteszünk még egy lapot, ezt is megkenjük. Az alma egynegyedét egy keskeny sávban a réteslapra kanalazzuk. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 4 rúd lesz belőle. Világosra sütjük.
Kedvencnek jelölöm
Almás rétes
Hozzávalók
Almás rétes
1 cs. réteslap (8 lap)
1 kg alma
1 kk. fahéj
2-3 ek. cukor (ízlés szerint)
1/2 dl étolaj
1 ek. tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kicsit kinyomjuk a levét. A cukorral és a fahéjjal megpároljuk. Kihűtjük. A tejfölt belekeverjük az olajba. Veszünk egy réteslapot, megkenjük a tejfölös olajjal, ráteszünk még egy lapot, ezt is megkenjük. Az alma egynegyedét egy keskeny sávban a réteslapra kanalazzuk. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 4 rúd lesz belőle. Világosra sütjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?