Ananász-narancsdzsem Bourbon vaníliával
Hozzávalók
700 g ananász (előkészítve mérve)
800 g narancs (előkészítve mérve)
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
4 evőkanál narancslikőr
Elkészítés
Előkészítés:
Az ananászt meghámozzuk, a torzsáját eltávolítjuk, kis darabokra vágjuk, és 700 g-t kimérünk belőle. A narancsot meghámozzuk, a belső fehér réteget is eltávolítjuk. A narancsfiléket kivágjuk, a maradékot egy kicsit kinyomkodjuk, és a levét szintén felhasználjuk. 800 g narancsfilét és gyümölcslevet kimérünk. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük.
Elkészítés:
A gyümölcsöket, a Bourbon Vaníliás cukrokat és a befőzőcukrot egy nagy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
Zselépróba:
Az üvegbetöltés előtt egy tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró lekvárt. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Az üvegbetöltés előtt egy tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró lekvárt. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Kedvencnek jelölöm
Ananász-narancsdzsem Bourbon vaníliával
Hozzávalók
kb. 8 üveg (200 ml) elkészítéséhez
700 g ananász (előkészítve mérve)
800 g narancs (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
4 evőkanál narancslikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az ananászt meghámozzuk, a torzsáját eltávolítjuk, kis darabokra vágjuk, és 700 g-t kimérünk belőle. A narancsot meghámozzuk, a belső fehér réteget is eltávolítjuk. A narancsfiléket kivágjuk, a maradékot egy kicsit kinyomkodjuk, és a levét szintén felhasználjuk. 800 g narancsfilét és gyümölcslevet kimérünk. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük.
Elkészítés:
A gyümölcsöket, a Bourbon Vaníliás cukrokat és a befőzőcukrot egy nagy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
Zselépróba:
Az üvegbetöltés előtt egy tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró lekvárt. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Az üvegbetöltés előtt egy tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró lekvárt. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?