Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bárányos muffinok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12-es):

12 muffinpapír (5 cm Ø)

Tésztához:

200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g cukor
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g csokoládé csepp
2 darab tojás (M-es)
100 ml tej

Díszítéshez:

25 g porcukor

Krémhez:

50 g habcsók
400 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinpapírt a muffinformába tesszük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral és a kakaóval, hengerré (kb. 24 cm) formázzuk, majd 12 egyforma méretű darabra (egyenként 2 cm) vágjuk. Minden darabból leveszünk 2-2 borsónyi golyót, és fülekké formázzuk. A megmaradt marcipánt fejjé formázzuk. A füleket dekortollal rögzítjük a fejen. Szemeknek fogpiszkálóval szúrunk kis mélyedéseket, és dekortollal dekoráljuk.

Krém:
A habcsókot mélyhűtő tasakba tesszük, és sodrófával durvára aprítjuk. A tejszínt a zselatin fix hozzáadásával keményre felverjük, és a muffinokra kenjük. Csak röviddel tálalás előtt tesszük a fejeket a muffinokra, enyhén rányomjuk, és a habcsókmorzsát elosztjuk a tejszínhabon.
A Bárányos muffinok receptje 12 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!