Citromos álom
Hozzávalók
500 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
450 g 20%-os tejföl
180 g porcukor
70 ml frissen facsart, átszűrt citromlé
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
250 g babapiskóta
Elkészítés
Elkészítés:
A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, és kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a két tasak habfixálót, és a habverést addig folytatjuk, amíg kemény tejszínhabot kapunk.
A tejfölt simára keverjük a porcukorral, az átszűrt citromlével és a citromhéjjal, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
Egy téglalap alakú kapcsos forma (20x30 cm) alját kirakjuk a babapiskóta felével, majd rásimítjuk a krém felét. Ezt kirakjuk a többi babapiskótával, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét habkártyával vagy spatulával elsimítjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a kapcsos keretet, és felszeleteljük a desszertet.
A tejfölt simára keverjük a porcukorral, az átszűrt citromlével és a citromhéjjal, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
Egy téglalap alakú kapcsos forma (20x30 cm) alját kirakjuk a babapiskóta felével, majd rásimítjuk a krém felét. Ezt kirakjuk a többi babapiskótával, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét habkártyával vagy spatulával elsimítjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a kapcsos keretet, és felszeleteljük a desszertet.
Tipp:
A desszert tetejét kezeletlen héjú citromcikkekkel díszíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Citromos álom
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
500 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
450 g 20%-os tejföl
180 g porcukor
70 ml frissen facsart, átszűrt citromlé
250 g babapiskóta
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, és kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a két tasak habfixálót, és a habverést addig folytatjuk, amíg kemény tejszínhabot kapunk.
A tejfölt simára keverjük a porcukorral, az átszűrt citromlével és a citromhéjjal, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
Egy téglalap alakú kapcsos forma (20x30 cm) alját kirakjuk a babapiskóta felével, majd rásimítjuk a krém felét. Ezt kirakjuk a többi babapiskótával, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét habkártyával vagy spatulával elsimítjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a kapcsos keretet, és felszeleteljük a desszertet.
A tejfölt simára keverjük a porcukorral, az átszűrt citromlével és a citromhéjjal, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
Egy téglalap alakú kapcsos forma (20x30 cm) alját kirakjuk a babapiskóta felével, majd rásimítjuk a krém felét. Ezt kirakjuk a többi babapiskótával, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét habkártyával vagy spatulával elsimítjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a kapcsos keretet, és felszeleteljük a desszertet.
Tipp:
A desszert tetejét kezeletlen héjú citromcikkekkel díszíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?