Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-meggyes desszert Amarettinivel

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

60 g Amarettini (olasz mandulás keksz)
350 g meggy (lecsöpögtetve)
300 ml tej
200 ml habtejszín
40 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az Amarettinit desszertestálban (kb. 1 literes) egyenletesen elosztjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, 250 ml-t kimérünk belőle, és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a desszertöntet port, és kb. egy perc alatt kézi habverővel jól összekeverjük, majd belekeverjük a meggyet.

Elkészítés:

A csokoládés pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de 300 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel készítjük el.
A meggyes öntetet elosztjuk az Amarettinin, ráöntjük a megfőzött csokipudingot, majd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Tetszés szerint díszíthetjük néhány Amarettinivel.
A látványos Csokis-meggyes desszert Amarettinivel gazdagított pudingos pohárkrém desszert jeles napokra, ünnepekre vendégvárónak, vagy étkezés után.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!