Diólikőr
Hozzávalók
250 g aprított dió
250 ml rum
125 ml vodka
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
300 ml víz
125 g barna kandiscukor
6 evőkanál méz
Elkészítés
Előkészítés:
A diót bevonatos serpenyőben közepes tűzön, forgatás közben megpirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Zárható edénybe tesszük, majd ráöntjük a rumot és a vodkát. Az edényt lezárjuk, hűvös és sötét helyen kb. 4 hétig állni hagyjuk.
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és késsel kikaparjuk a belsejét. A vaníliarudat visszatesszük az üvegcsébe és lezárjuk. A kikapart vaníliát, a vizet, a kandiscukrot és a mézet edényben felforrósítjuk, és addig keverjük, míg minden fel nem olvadt. A cukros oldatot hagyjuk kihűlni. A diós alapot konyharuhával bélelt szűrőn vagy kávéfilteren keresztül átszűrjük. Az alapot felfogjuk, és a kihűlt cukros oldattal összekeverjük. A vaníliarudat üvegbe tesszük és beletöltjük a diólikőrt.
Tippek:
Tálaljuk a likőrt vaníliafagylalttal, a maradék karamellizált dió is illik a fagylalthoz.
A likőr kb. 6 hónapig tárolható.
A likőr kb. 6 hónapig tárolható.
Kedvencnek jelölöm
Diólikőr
Hozzávalók
kb. 600 ml elkészítéséhez
250 g aprított dió
250 ml rum
125 ml vodka
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
300 ml víz
125 g barna kandiscukor
6 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A diót bevonatos serpenyőben közepes tűzön, forgatás közben megpirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Zárható edénybe tesszük, majd ráöntjük a rumot és a vodkát. Az edényt lezárjuk, hűvös és sötét helyen kb. 4 hétig állni hagyjuk.
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és késsel kikaparjuk a belsejét. A vaníliarudat visszatesszük az üvegcsébe és lezárjuk. A kikapart vaníliát, a vizet, a kandiscukrot és a mézet edényben felforrósítjuk, és addig keverjük, míg minden fel nem olvadt. A cukros oldatot hagyjuk kihűlni. A diós alapot konyharuhával bélelt szűrőn vagy kávéfilteren keresztül átszűrjük. Az alapot felfogjuk, és a kihűlt cukros oldattal összekeverjük. A vaníliarudat üvegbe tesszük és beletöltjük a diólikőrt.
Tippek:
Tálaljuk a likőrt vaníliafagylalttal, a maradék karamellizált dió is illik a fagylalthoz.
A likőr kb. 6 hónapig tárolható.
A likőr kb. 6 hónapig tárolható.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?