Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Elegáns croissant-felfújt az Ezeregyéjszaka ízeivel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Tésztához:

vajas croissant (töltelék nélkül)
22 cm-es tortaforma (lásd a képen)
1 teáskanál rózsavíz
1 evőkanál narancslé
mazsola
3 evőkanál vaníliaaroma
cukrozott narancshéj felkockázva
2,5 dl tejszín
zsíros tej
fehércsokoládé aprítva
tojás
barna cukor
reszelt héja

Díszítéshez:

Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A croissantokat négyfelé vágjuk, és a kivajazott formába szép sorba helyezzük. Locsoljuk meg a narancslével és rózsavízzel, szórjuk rá a tisztított mazsolát, amit előtte vaníliaaromába áztattunk.

Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, a csokoládét adjuk hozzá. Majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni. Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral, és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig, míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez. Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat,és tegyük félre 30 percre. Süssük 40 percig 160 fokos sütőben, addig míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük a tetejét porcukorral,majd mint a tortát tálaljuk is.
Elegáns croissant-felfújt az Ezeregyéjszaka ízeivel Elegáns croissant-felfújt az Ezeregyéjszaka ízeivel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!