Eper-málna dzsem
Hozzávalók
650 g eper (előkészítve mérve)
600 g málna (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 650 grammot kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 600 grammot kimérünk belőle. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe és jól összekeverjük a dzsemfix-el és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
Friss gyümölcs helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. A gyümölcsöt előtte kiolvasztjuk, és a keletkezett levet lecsepegtetjük.
Kedvencnek jelölöm
Eper-málna dzsem
Hozzávalók
kb. 5 üveg (200 ml) elkészítéséhez
650 g eper (előkészítve mérve)
600 g málna (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 650 grammot kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 600 grammot kimérünk belőle. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe és jól összekeverjük a dzsemfix-el és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
Friss gyümölcs helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. A gyümölcsöt előtte kiolvasztjuk, és a keletkezett levet lecsepegtetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?