Epertorta
Hozzávalók
Piskóta:
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
1,5 cs. eper puding
4,5 dl tej
4 dl hulala tejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 cs. Dr. Oetker Őrölt zselatin
2-3 csepp piros ételfesték
15-20 dkg porcukor
1 marék eper
Díszíteni:
25 dkg eper
1/2 cs. Dr. Oetker Őrölt zselatin
1,25 dl víz
2 ek. cukor
Elkészítés
Elkészítés
A piskótát megsütjük, kihűtjük, három lappá vágjuk.
A pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk.
A tejszínhez hozzákeverjük a pudingot, majd a vaníliás cukrot, porcukrot, ételfestéket és a villával összetört epret. Jól elkeverjük és hozzáöntjük a még langyos zselatint. Kicsit híg lesz a krém, ezért hűtőbe tesszük dermedni. Ha kenhetővé dermedt a krém, betöltjük vele a tortát. Az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd kirakjuk eperrel. A zselatint elkeverjük a vízzel és a cukorral, felfőzzük, kihűtjük. Mielőtt megdermedne, a zselatin lecsorgatjuk vele az epret. Maradék krémmel díszítjük.
A pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk.
A tejszínhez hozzákeverjük a pudingot, majd a vaníliás cukrot, porcukrot, ételfestéket és a villával összetört epret. Jól elkeverjük és hozzáöntjük a még langyos zselatint. Kicsit híg lesz a krém, ezért hűtőbe tesszük dermedni. Ha kenhetővé dermedt a krém, betöltjük vele a tortát. Az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd kirakjuk eperrel. A zselatint elkeverjük a vízzel és a cukorral, felfőzzük, kihűtjük. Mielőtt megdermedne, a zselatin lecsorgatjuk vele az epret. Maradék krémmel díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Epertorta
Hozzávalók
Krém:
1,5 cs. eper puding
4,5 dl tej
4 dl hulala tejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2-3 csepp piros ételfesték
15-20 dkg porcukor
1 marék eper
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótát megsütjük, kihűtjük, három lappá vágjuk.
A pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk.
A tejszínhez hozzákeverjük a pudingot, majd a vaníliás cukrot, porcukrot, ételfestéket és a villával összetört epret. Jól elkeverjük és hozzáöntjük a még langyos zselatint. Kicsit híg lesz a krém, ezért hűtőbe tesszük dermedni. Ha kenhetővé dermedt a krém, betöltjük vele a tortát. Az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd kirakjuk eperrel. A zselatint elkeverjük a vízzel és a cukorral, felfőzzük, kihűtjük. Mielőtt megdermedne, a zselatin lecsorgatjuk vele az epret. Maradék krémmel díszítjük.
A pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk.
A tejszínhez hozzákeverjük a pudingot, majd a vaníliás cukrot, porcukrot, ételfestéket és a villával összetört epret. Jól elkeverjük és hozzáöntjük a még langyos zselatint. Kicsit híg lesz a krém, ezért hűtőbe tesszük dermedni. Ha kenhetővé dermedt a krém, betöltjük vele a tortát. Az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd kirakjuk eperrel. A zselatint elkeverjük a vízzel és a cukorral, felfőzzük, kihűtjük. Mielőtt megdermedne, a zselatin lecsorgatjuk vele az epret. Maradék krémmel díszítjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?