Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epertorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor

Krém:

1,5 cs. eper puding
4,5 dl tej
4 dl hulala tejszín
2-3 csepp piros ételfesték
15-20 dkg porcukor
1 marék eper

Díszíteni:

25 dkg eper
1,25 dl víz
2 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát megsütjük, kihűtjük, három lappá vágjuk.
A pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk.
A tejszínhez hozzákeverjük a pudingot, majd a vaníliás cukrot, porcukrot, ételfestéket és a villával összetört epret. Jól elkeverjük és hozzáöntjük a még langyos zselatint. Kicsit híg lesz a krém, ezért hűtőbe tesszük dermedni. Ha kenhetővé dermedt a krém, betöltjük vele a tortát. Az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd kirakjuk eperrel. A zselatint elkeverjük a vízzel és a cukorral, felfőzzük, kihűtjük. Mielőtt megdermedne, a zselatin lecsorgatjuk vele az epret. Maradék krémmel díszítjük.
Epertorta Epertorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!