Farsangi fánk-tallér
Hozzávalók
Tésztához:
125 ml tej
100 g Rama
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 csipet só
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
2 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
Ezenkívül:
napraforgóolaj
porcukor
lekvár ízlés szerint
Elkészítés
Előkészítés:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
A Farsangi fánk-tallér hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg margarinos tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.
A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A Farsangi fánk-tallért hagyományosan meggylekvár kíséretében tálaljuk, de a lekvár ízlés szerint változtatható, kínálhatunk hozzá áfonya, barack, vagy szilvalekvárt is. Porcukorral meghintve ínycsiklandozó sütemény.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg margarinos tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.
A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A Farsangi fánk-tallért hagyományosan meggylekvár kíséretében tálaljuk, de a lekvár ízlés szerint változtatható, kínálhatunk hozzá áfonya, barack, vagy szilvalekvárt is. Porcukorral meghintve ínycsiklandozó sütemény.
Kedvencnek jelölöm
Farsangi fánk-tallér
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tésztához:
125 ml tej
100 g Rama
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 csipet só
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
Ezenkívül:
napraforgóolaj
porcukor
lekvár ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
A Farsangi fánk-tallér hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg margarinos tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.
A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A Farsangi fánk-tallért hagyományosan meggylekvár kíséretében tálaljuk, de a lekvár ízlés szerint változtatható, kínálhatunk hozzá áfonya, barack, vagy szilvalekvárt is. Porcukorral meghintve ínycsiklandozó sütemény.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg margarinos tejet, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, henger alakúvá formázzuk, majd 16 részre osztjuk. A tésztaadagokat gömbbé formázzuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk kelni, míg láthatóan megnő. Közben az olajat egy nagyobb főzőedényben vagy olajsütőben 180°C-ra felhevítjük.
A megkelt tésztaadagokat kis korongokká nyújtjuk úgy, hogy a közepe vékonyabb, a széle vastagabb legyen. Majd a forró olajban a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A megsült fánkokat egy konyhai papírtörlővel borított sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A Farsangi fánk-tallért hagyományosan meggylekvár kíséretében tálaljuk, de a lekvár ízlés szerint változtatható, kínálhatunk hozzá áfonya, barack, vagy szilvalekvárt is. Porcukorral meghintve ínycsiklandozó sütemény.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?