Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés álom pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

80 g cukor
500 ml mandulaital

Rétegezéshez:

125 ml erős presszókávé
2 teáskanál cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
16 db babapiskóta (tej- és tejszármazékmentes)
250 g fagyasztott, cukrozott gesztenyepüré

Szóráshoz:

némi kakaópor (tej- és tejszármazékmentes)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A frissen főzött presszókávéban elkeverjük a cukrot és a rumaromát, majd hagyjuk kihűlni. A még hideg gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés:

A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. Az elkészült pudingba a Creme VEGA-t még melegen belekeverjük. A pudingot frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.

A babapiskótákat kisebb darabokra törjük, és megmártjuk a rumos kávéban. A desszertes poharakban rétegezzük a pudingot a babapiskótákkal és a gesztenyepürével, végül megszórjuk kakaóporral a pohárdesszertek tetejét.

Tipp:

Ízlés szerint kevés gesztenyepürével díszíthetjük a pohárdesszertek tetejét.
Gesztenyés álom pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!