Gyerekpuncs
Hozzávalók
1 l víz
4 filter gyümölcstea
½ kezeletlen narancs
½ kezeletlen citrom
1 l meggylé vagy tetszőleges piros színű gyümölcslé
50 g barna nádcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 darab egész fahéj
4-5 darab egész szegfűbors
5-6 darab egész szegfűszeg
Elkészítés
Előkészítés:
A Gyerekpuncs hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A vizet nagy edényben felforraljuk, és hozzáadjuk a gyümölcsteát. Fedő alatt legalább 15 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a filtereket. A narancsot és a citromot forró vízben megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
A vizet nagy edényben felforraljuk, és hozzáadjuk a gyümölcsteát. Fedő alatt legalább 15 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a filtereket. A narancsot és a citromot forró vízben megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
A Gyerekpuncs alapja a tea, amit a gyümölcslével, a cukorral, a vaníliás cukorral és fűszerekkel összekeverjük. Hozzáadjuk a narancs- és a citromszeleteket, majd felforraljuk és rögtön lezárjuk.
Eltávolítjuk a gyümölcsszeleteket, és a Gyerekpuncs forró italt hőálló poharakban tálaljuk.
Eltávolítjuk a gyümölcsszeleteket, és a Gyerekpuncs forró italt hőálló poharakban tálaljuk.
Tippek
Ha nem jutunk kezeletlen gyümölcshöz, mindenképpen hámozzuk meg a citromot és narancsot, esetleg mandarint, az ízhatás érdekében pedig használjunk a fűszerboltokban kapható szárított őrleményt narancs- és citromhéj helyett.
A Gyerekpuncs ízlés szerint mazsolával, fügével, datolyával gazdagítható.
A Gyerekpuncs ízlés szerint mazsolával, fügével, datolyával gazdagítható.
Kedvencnek jelölöm
Gyerekpuncs
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
1 l víz
4 filter gyümölcstea
½ kezeletlen narancs
½ kezeletlen citrom
1 l meggylé vagy tetszőleges piros színű gyümölcslé
50 g barna nádcukor
2 darab egész fahéj
4-5 darab egész szegfűbors
5-6 darab egész szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Gyerekpuncs hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A vizet nagy edényben felforraljuk, és hozzáadjuk a gyümölcsteát. Fedő alatt legalább 15 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a filtereket. A narancsot és a citromot forró vízben megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
A vizet nagy edényben felforraljuk, és hozzáadjuk a gyümölcsteát. Fedő alatt legalább 15 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a filtereket. A narancsot és a citromot forró vízben megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
A Gyerekpuncs alapja a tea, amit a gyümölcslével, a cukorral, a vaníliás cukorral és fűszerekkel összekeverjük. Hozzáadjuk a narancs- és a citromszeleteket, majd felforraljuk és rögtön lezárjuk.
Eltávolítjuk a gyümölcsszeleteket, és a Gyerekpuncs forró italt hőálló poharakban tálaljuk.
Eltávolítjuk a gyümölcsszeleteket, és a Gyerekpuncs forró italt hőálló poharakban tálaljuk.
Tippek
Ha nem jutunk kezeletlen gyümölcshöz, mindenképpen hámozzuk meg a citromot és narancsot, esetleg mandarint, az ízhatás érdekében pedig használjunk a fűszerboltokban kapható szárított őrleményt narancs- és citromhéj helyett.
A Gyerekpuncs ízlés szerint mazsolával, fügével, datolyával gazdagítható.
A Gyerekpuncs ízlés szerint mazsolával, fügével, datolyával gazdagítható.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?