Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymás kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

kb. 30x11 cm kenyérsütő forma:

alufólia

Kenyérhez:

500 g búzaliszt
1 csapott evőkanál (kb. 7 g) cukor
1 – 1,5 csapott teáskanál (kb. 10 g) só
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája
200 ml meleg víz
fél teáskanál őrölt kömény
4 evőkanál olvasztott margarin

Töltelékhez:

2 darab vöröshagyma
1 evőkanál napraforgóolaj
egy csipet só

Kenéshez:

1 darab tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a szárított rozskovászt és az élesztőt. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, a vizet, az őrölt köményt és az olvasztott margarint és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

A hagymát felaprítjuk, megsózzuk és az olajon közepes hőfokon megpirítjuk (kb. 5 perc). Félrehúzzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

Miután a kelesztési idő lejárt, a tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk és a pirított hagymát is belegyúrjuk. Ezután formázzuk és a kenyérsütő formába tesszük. Letakarva, meleg helyen további kb. 1 órát kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük a megadott hőfokra.

Sütés előtt a tetejét tojásfehérjével megkenjük és a sütő középső részében 35 percig sütjük. Ezután alufóliával letakarjuk és további kb. 10 percig sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45-48 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagymás kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!