Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
80 g vaj vagy margarin
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g vaj vagy margarin
60 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Mázhoz:

80 g mascarpone
40 g porcukor
30 g lágy vaj
50 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük. A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.

Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot, a kakaóport és a fahéjat összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A csigákat a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A mascarponét konyhai robotgéppel (habverővel) kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a lágy vajjal. Hozzáöntjük a tejet, simára keverjük. A mázat a csigákra csorgatjuk.

Tipp:

A mázat a még meleg csigákra is rácsorgathatjuk.
Kakaós-fahéjas csiga krémsajtos mázzal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!