Köleses gombóc
Hozzávalók
Gombóchoz:
150 g köles
500 ml tej
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
Forgatáshoz:
20 g vaj vagy margarin
kb. 60 g zsemlemorzsa
Tetejére:
25 g dió
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A kölest szűrőben, folyó víz alatt átöblítjük.
Elkészítés:
Gombóc:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a kölest, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Visszavesszük alatta a lángot, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Amikor megpuhult és teljesen beszívta a folyadékot, félretesszük hűlni. A kihűlt, dermedt kölesből benedvesített kézzel gombócokat formázunk.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd durvára vágott dióval és porcukorral meghintve tálaljuk.
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a kölest, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Visszavesszük alatta a lángot, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Amikor megpuhult és teljesen beszívta a folyadékot, félretesszük hűlni. A kihűlt, dermedt kölesből benedvesített kézzel gombócokat formázunk.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd durvára vágott dióval és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Növényi tejjel és növényi margarinnal (vagy kókuszzsírral) készítve a desszert vegán.
Kedvencnek jelölöm
Köleses gombóc
Hozzávalók
kb. 8-10 darab elkészítéséhez
Forgatáshoz:
20 g vaj vagy margarin
kb. 60 g zsemlemorzsa
Tetejére:
25 g dió
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kölest szűrőben, folyó víz alatt átöblítjük.
Elkészítés:
Gombóc:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a kölest, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Visszavesszük alatta a lángot, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Amikor megpuhult és teljesen beszívta a folyadékot, félretesszük hűlni. A kihűlt, dermedt kölesből benedvesített kézzel gombócokat formázunk.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd durvára vágott dióval és porcukorral meghintve tálaljuk.
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a kölest, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Visszavesszük alatta a lángot, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Amikor megpuhult és teljesen beszívta a folyadékot, félretesszük hűlni. A kihűlt, dermedt kölesből benedvesített kézzel gombócokat formázunk.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd durvára vágott dióval és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Növényi tejjel és növényi margarinnal (vagy kókuszzsírral) készítve a desszert vegán.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?