Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Laktózmentes pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35-37 darab

Hozzávalók

kb. 35-37 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

pogácsaszaggató (4 cm Ø)
sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g vegán margarin
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
10 g só
50 ml rizsital

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 60 perc).

A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 24-26 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A pogácsák tetejét berácsozás helyett megszórhatjuk köménymaggal vagy szezámmaggal.
A Laktózmentes pogácsa receptje 35-37 aprósütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!