Málna lekvár likőrrel
Hozzávalók
2 kg málna (előkészítve mérve)
700 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Pektin
2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
125 ml kókuszlikőr
Elkészítés
Előkészítés:
A málnát szemezzük, majd 2 kg-t kimérünk belőle.
Ekészítés:
A kimért gyümölcsöt pépesítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. A pektint a kimért cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a kimért kókuszlikőrt, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
A kész lekvárt hűtőszekrényben (nem tartalmaz tartósítószert) tároljuk. Az így elkészített lekvár bontatlan üvegekben kb. 3-4 hónapig eltartható.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
A kész lekvárt hűtőszekrényben (nem tartalmaz tartósítószert) tároljuk. Az így elkészített lekvár bontatlan üvegekben kb. 3-4 hónapig eltartható.
Tipp:
Fagyasztott gyümölcs használatakor a gyümölcsöt előtte kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.
Kedvencnek jelölöm
Málna lekvár likőrrel
Hozzávalók
kb. 9 üveg (300 ml) elkészítéséhez
2 kg málna (előkészítve mérve)
700 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Pektin
2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
125 ml kókuszlikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A málnát szemezzük, majd 2 kg-t kimérünk belőle.
Ekészítés:
A kimért gyümölcsöt pépesítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. A pektint a kimért cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a kimért kókuszlikőrt, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
A kész lekvárt hűtőszekrényben (nem tartalmaz tartósítószert) tároljuk. Az így elkészített lekvár bontatlan üvegekben kb. 3-4 hónapig eltartható.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
A kész lekvárt hűtőszekrényben (nem tartalmaz tartósítószert) tároljuk. Az így elkészített lekvár bontatlan üvegekben kb. 3-4 hónapig eltartható.
Tipp:
Fagyasztott gyümölcs használatakor a gyümölcsöt előtte kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?