Marcipànos kalàcs (Babka)
Hozzávalók
Tèszta:
25 dkg finomliszt
1 tojàs
1,5 dl tej
1,5 dkg èlesztő
2 ek porcukor
1 kk reszelt citromhèj
1 kk só
2 dkg olvasztott vaj
Töltelèk:
10 dkg marcipàn
2-3ek narancslekvàr
Elkészítés
Tèszta
A langyosra melegìtett tejben keverjünk el egy kevès cukrot ès az èlesztőt, hagyjuk felfutni.
A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.
A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.
Töltelèk
A marcipàn masszàt lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn.
Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.
Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.
Formàzàs
A tèglalap alakú tèsztàt a hosszabbik oldalàtól feltekerjük.
Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.
Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.
Kedvencnek jelölöm
Marcipànos kalàcs (Babka)
Hozzávalók
Tèszta:
25 dkg finomliszt
1 tojàs
1,5 dl tej
1,5 dkg èlesztő
2 ek porcukor
1 kk reszelt citromhèj
1 kk só
2 dkg olvasztott vaj
Töltelèk:
10 dkg marcipàn
2-3ek narancslekvàr
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
A langyosra melegìtett tejben keverjünk el egy kevès cukrot ès az èlesztőt, hagyjuk felfutni.
A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.
A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.
Töltelèk
A marcipàn masszàt lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn.
Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.
Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.
Formàzàs
A tèglalap alakú tèsztàt a hosszabbik oldalàtól feltekerjük.
Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.
Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?