Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márványos puding

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

A vanília pudinghoz:

40 g cukor
500 ml tej

A csokoládé pudinghoz:

50 g cukor
500 ml tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

6 pudingformát hideg vízzel kiöblítünk.

Elkészítés:

Vanília puding:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és félretesszük.

Csokoládé puding:
A csokoládé pudingot a fentiek szerint elkészítjük. A még forró vanília pudingot még egyszer átkeverjük. Az előkészített pudingformát félig megtöltjük a vanília pudinggal, majd a csokoládé pudinggal teljesen feltöltjük. A pudingrétegeket egy villával spirálformaszerűen áthúzzuk, úgy, hogy márványos mintázatot kapjunk. Legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:

Tálalás előtt a pudingot óvatosan a formából kifordítjuk. Ízlés szerint csokoládéval és kakaóporral díszítjük.
A Márványos puding dekoratív pohárkrém desszert jeles családi napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!