Mentás mousse
Hozzávalók
8 db mentol ízű krémmel töltött csokoládélapocska
1 tasak Dr. Oetker Mousse csokoládés habkrém
250 ml hideg tej vagy 200 ml hideg tej és 100 ml hideg habtejszín
A díszítéshez:
2 db mentol ízű krémmel töltött csokoládélapocska
Elkészítés
Elkészítés:
A mentol ízű krémmel töltött csokoládélapocskákat kisebb darabokra tördeljük. A 250 ml hideg tejet (vagy 200 ml hideg tejet és 100 ml hideg habtejszínt) egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton a krémállag eléréséig (kb. 3 perc) keverjük. A csokoládélapocskákat hozzáadjuk. A desszertet üvegpoharakba öntjük, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Tálalás előtt a desszertet fél-fél csokoládé lapocskával díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Mentás mousse
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
8 db mentol ízű krémmel töltött csokoládélapocska
250 ml hideg tej vagy 200 ml hideg tej és 100 ml hideg habtejszín
A díszítéshez:
2 db mentol ízű krémmel töltött csokoládélapocska
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A mentol ízű krémmel töltött csokoládélapocskákat kisebb darabokra tördeljük. A 250 ml hideg tejet (vagy 200 ml hideg tejet és 100 ml hideg habtejszínt) egy magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton a krémállag eléréséig (kb. 3 perc) keverjük. A csokoládélapocskákat hozzáadjuk. A desszertet üvegpoharakba öntjük, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Tálalás előtt a desszertet fél-fél csokoládé lapocskával díszítjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?