Mézeskalács /Gluténmentes/
Hozzávalók
Tészta:
250 g méz
100 g margarin
100 g cukor
1 dl tej
500 g Schar Mix C süteménypor
1 kk. Dr. Oetker Szódabikarbóna
1 ek. Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
1 citrom reszelt héja
Máz:
125 g cukor
1 tojásfehérje vagy egy kicsit kevesebb
pár csepp citrom
Elkészítés
Elkészítés
A mézet, vajat, cukrot, tejet állandóan kevergetve langyosra melegítjük.
A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán 4 mm vékonyra, pici formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Tojással, szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük, kicsit megdagadnak, de nem folyik szét!
Ha elkészült és kihűlt, mázat készíthetünk hozzá, ha szeretnénk.
Ha megdermedt dobozba tesszük, hetekig puha maradna, ha nem fogyna el! :)
A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán 4 mm vékonyra, pici formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Tojással, szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük, kicsit megdagadnak, de nem folyik szét!
Ha elkészült és kihűlt, mázat készíthetünk hozzá, ha szeretnénk.
Ha megdermedt dobozba tesszük, hetekig puha maradna, ha nem fogyna el! :)
Kedvencnek jelölöm
Mézeskalács /Gluténmentes/
Hozzávalók
Tészta:
250 g méz
100 g margarin
100 g cukor
1 dl tej
500 g Schar Mix C süteménypor
1 ek. Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
1 citrom reszelt héja
Máz:
125 g cukor
1 tojásfehérje vagy egy kicsit kevesebb
pár csepp citrom
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A mézet, vajat, cukrot, tejet állandóan kevergetve langyosra melegítjük.
A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán 4 mm vékonyra, pici formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Tojással, szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük, kicsit megdagadnak, de nem folyik szét!
Ha elkészült és kihűlt, mázat készíthetünk hozzá, ha szeretnénk.
Ha megdermedt dobozba tesszük, hetekig puha maradna, ha nem fogyna el! :)
A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán 4 mm vékonyra, pici formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Tojással, szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük, kicsit megdagadnak, de nem folyik szét!
Ha elkészült és kihűlt, mázat készíthetünk hozzá, ha szeretnénk.
Ha megdermedt dobozba tesszük, hetekig puha maradna, ha nem fogyna el! :)


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?