Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács krémes karácsonyi torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Tészta:

3 tojás
10 dkg liszt
15 dkg cukor
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor
5 ek víz

Krém:

25 dkg margarin
cukor (ízlés szerint)
mézeskalács fűszerkeverék
apróra tört mézeskalács
1 narancs reszelt héja
fél liter tej
5 ek liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az öt kanál lisztet fél liter tejben csomómentesre keverek, és sűrű pépnek megfőzöm, majd kevergetve kihűtöm.

Elkészítés

Hagyományos, vizes piskótát sütök a 3 tojásból.
A krémhez a margarint ízlés szerinti cukorral habosra keverek, a kakaót színezékként hozzáadom, majd a fűszerkeveréket óvatosan adagolva (kóstolgatom, mert ahány gyártó annyi féle keverék) nehogy nagyon fűszeres legyen, majd a narancshéjat is beledolgozom a krémbe, utána a tejes péppel simára keverem. Az apróra tört mézeskalácsot óvatosan beleforgatom.
A piskótát ketté, vagy háromfelé vágom, megtöltöm, a krémmel kívül-belül megtöltöm. Fondannal vontam be és díszítettem. Ha neked nincs kedved fondanozni, akkor az oldalát szórd meg apróra tört mézessel, és a tetejére is tehetsz szép mézes díszeket.
Mézeskalács krémes karácsonyi torta Mézeskalács krémes karácsonyi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!