Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Napocska palacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab

Hozzávalók

kb. 7 darab elkészítéséhez

Palacsintához:

300 ml tej
kevés margarin a sütéshez

Díszítéshez:

kb. 350 g eper
kb. 150 g áfonya
Dr. Oetker Dekor Toll (piros, zöld)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, az epreket kicsumázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 7 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A palacsintákat elrendezzük 1-1 tányéron. Az eperszeletekből és az áfonyákból kialakítjuk a napsugarakat, 1-1 félbevágott áfonyaszem lesz a napocska szeme, dekor tollal díszítve. A száját szintén dekor tollal rajzoljuk meg.

Tipp:

A napsugarakat narancsgerezdekből is kialakítjuk.
A Napocska palacsinta bogyós gyümölcsökkel gazdagított édes desszert gyerekeknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!