Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarack-lime sorbet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 adag

Hozzávalók

kb. 10 adag elkészítéséhez

Cukorsziruphoz:

500 ml víz
250 g cukor
5 db lime

Sorbethez:

500 g érett őszibarack
1 csokor bazsalikom (kb. 25 g)

Ezenkívül:

kb. 5 db őszibarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Őszibarack-lime sorbet desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.

Elkészítés:

Cukorszirup:
A vizet és a cukrot egy fazékban felforraljuk. Addig hagyjuk forrni, amíg a cukor feloldódik. A limekat forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. A héjat óvatosan lereszeljük, és a limekat kifacsarjuk. A héjat, a levet és a vaníliás cukrot a cukorsziruphoz adjuk. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben, (lehetőleg egy teljes éjszakán át) állni hagyjuk.

Sorbet:
Az őszibarackokat megmossuk. Előbb forró, majd hideg vizet öntünk a gyümölcsökre, és lehúzzuk a héjukat. Kimagozzuk, majd pürésítjük. A bazsalikomot megmossuk, szárazra töröljük, a leveleket letépkedjük, felcsíkozzuk. A cukorszirupot a pürével és a bazsalikommal összekeverjük, és egy nagy keverőtálba tesszük. Az egészet legalább 4 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben, közben villával többször átkeverjük.

Az őszibarackokat megmossuk, megfelezzük, kimagozzuk. Az Őszibarack-lime sorbet desszertből fagylaltos kanállal gombócokat formázunk. Egy-egy gombócot egy-egy felezett őszibarackba helyezünk, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Őszibarack-lime sorbet desszert fagylaltgépben is elkészíthető.
Őszibarack-lime sorbet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!