Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingporos omlós keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 54-57 darab

Hozzávalók

kb. 54-57 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Sárga tésztához:

110 g búzaliszt
100 g margarin
50 g porcukor

Rózsaszín tésztához:

110 g búzaliszt
100 g margarin
50 g porcukor

Barna tésztához:

100 g búzaliszt
100 g margarin
50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tésztákhoz a hozzávalókat színenként, keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük.

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztákból kb. 13-16 g-os gömböket formázunk. A tepsibe egymástól egy kis távolságra helyezzük, villával kissé ellapítjuk, ezzel meg is mintázva a kekszek tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Epres vagy étcsokoládés Dr. Oetker pudingporokkal is elkészíthetjük a kekszeket.
Pudingporos omlós keksz

Hozzászólások

K
Kovács Károly
Dátum 2023. April. 01. 12:24
Nagyon finom és omlós. Csak a a baj, hogy pikk-pakk elfogy

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!