Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncsfagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

250 ml tej (3,5%-os)
200 ml habtejszín (30%-os)
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
pár csepp folyékony, piros színű ételszínezék
6 darab tojássárgája (M-es)
150 g cukor
50 g mazsola
50 g babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát 15-20 percre kevés forró víz és a rumaroma felének keverékébe áztatjuk, ezután leszűrjük. A babapiskótát fagyasztózacskóba tesszük, és sodrófa segítségével apróra törjük.

Elkészítés:

A tejet, a tejszínt, a többi rumaromát és az ételszínezéket főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit hűlni.

Időközben a tojássárgáját és a cukrot habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük (a gőz csak gyöngyözzön, ne forrjon), majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a mazsolát és a babapiskótát. A fagylaltkrémet fagyasztható edénybe áttöltjük, lezárjuk, és legalább 4-5 órára fagyasztóba tesszük, közben eleinte óránként átkeverjük.

A fagylaltot kb. 10-15 perccel tálalás előtt szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd gombócokat formázunk belőle.

Tipp:

A fagylaltot fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait.
A Puncsfagylalt receptje 6 adagra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!