Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Réteges sárgabarack-málna dzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 üveg (300 ml)

Hozzávalók

kb. 7 üveg (300 ml) elkészítéséhez

Sárgabarack dzsemhez:

1000 g sárgabarack (előkészítve, lemérve)
400 g cukor
fél csomag Dr. Oetker Pektin (10 g)
1 teáskanál (kb. 5 g) Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint, 1 kis késhegynyi (kb. 0.5 g) Dr. Oetker Tartósítószer

Málna dzsemhez:

1000 g málna (előkészítve, lemérve)
400 g cukor
fél csomag Dr. Oetker Pektin (10 g)
1 teáskanál (kb. 5 g) Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint, 1 kis késhegynyi (kb. 0.5 g) Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, a magot eltávolítjuk, apróra kockára vágjuk, majd kb. a felét pépesítjük. A málnát megtisztítjuk, és a felét szintén pépesítjük.

Elkészítés:

Sárgabarack dzsem:
A sárgabarackot, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hagyjuk hűlni.

Málna dzsem:
A málnát, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és a málnadzsemet egy evőkanál segítségével azonnal a sárgabarackdzsemre kanalazzuk. Az üvegeket lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket ne fordítsuk meg, mert a dzsemek összefolynak! A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült lekvárt pedig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

A dzsemet tetszés szerint elkészíthetjük más gyümölcsökkel is. Pl. alma-szilva, áfonya-őszibarack.
A Réteges sárgabarack-málna dzsem a két nyári gyümölcslekvár dekoratív egymásra rétegzésével alakul ki.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!