Réteges sárgabarack-málna dzsem
Hozzávalók
Sárgabarack dzsemhez:
1000 g sárgabarack (előkészítve, lemérve)
400 g cukor
fél csomag Dr. Oetker Pektin (10 g)
1 teáskanál (kb. 5 g) Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint, 1 kis késhegynyi (kb. 0.5 g) Dr. Oetker Tartósítószer
Málna dzsemhez:
1000 g málna (előkészítve, lemérve)
400 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Természetes Bourbon Vanília aroma
fél csomag Dr. Oetker Pektin (10 g)
1 teáskanál (kb. 5 g) Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint, 1 kis késhegynyi (kb. 0.5 g) Dr. Oetker Tartósítószer
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, a magot eltávolítjuk, apróra kockára vágjuk, majd kb. a felét pépesítjük. A málnát megtisztítjuk, és a felét szintén pépesítjük.
Elkészítés:
Sárgabarack dzsem:
A sárgabarackot, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hagyjuk hűlni.
Málna dzsem:
A málnát, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és a málnadzsemet egy evőkanál segítségével azonnal a sárgabarackdzsemre kanalazzuk. Az üvegeket lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket ne fordítsuk meg, mert a dzsemek összefolynak! A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült lekvárt pedig hűtőszekrényben tároljuk.
A sárgabarackot, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hagyjuk hűlni.
Málna dzsem:
A málnát, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és a málnadzsemet egy evőkanál segítségével azonnal a sárgabarackdzsemre kanalazzuk. Az üvegeket lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket ne fordítsuk meg, mert a dzsemek összefolynak! A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült lekvárt pedig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp:
A dzsemet tetszés szerint elkészíthetjük más gyümölcsökkel is. Pl. alma-szilva, áfonya-őszibarack.
Kedvencnek jelölöm
Réteges sárgabarack-málna dzsem
Hozzávalók
kb. 7 üveg (300 ml) elkészítéséhez
Sárgabarack dzsemhez:
1000 g sárgabarack (előkészítve, lemérve)
400 g cukor
fél csomag Dr. Oetker Pektin (10 g)
1 teáskanál (kb. 5 g) Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint, 1 kis késhegynyi (kb. 0.5 g) Dr. Oetker Tartósítószer
Málna dzsemhez:
1000 g málna (előkészítve, lemérve)
400 g cukor
fél csomag Dr. Oetker Pektin (10 g)
1 teáskanál (kb. 5 g) Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint, 1 kis késhegynyi (kb. 0.5 g) Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, a magot eltávolítjuk, apróra kockára vágjuk, majd kb. a felét pépesítjük. A málnát megtisztítjuk, és a felét szintén pépesítjük.
Elkészítés:
Sárgabarack dzsem:
A sárgabarackot, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hagyjuk hűlni.
Málna dzsem:
A málnát, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és a málnadzsemet egy evőkanál segítségével azonnal a sárgabarackdzsemre kanalazzuk. Az üvegeket lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket ne fordítsuk meg, mert a dzsemek összefolynak! A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült lekvárt pedig hűtőszekrényben tároljuk.
A sárgabarackot, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hagyjuk hűlni.
Málna dzsem:
A málnát, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és a málnadzsemet egy evőkanál segítségével azonnal a sárgabarackdzsemre kanalazzuk. Az üvegeket lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket ne fordítsuk meg, mert a dzsemek összefolynak! A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült lekvárt pedig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp:
A dzsemet tetszés szerint elkészíthetjük más gyümölcsökkel is. Pl. alma-szilva, áfonya-őszibarack.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?