Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizsfelfújt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Rizsfelfújt

1,5 bögre rizs
3 bögre víz
3 bögre tej vagy rizstej
10 ek cukor
1 tk fahéj
1 csipet só
1 narancs reszelt héja
3 tojás
vaj vagy margarin (a forma kikenéséhez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rizst a vízzel és egy csipet sóval feltesszük főni, kevergetjük, és ha elfőtte a vizet hozzáadjuk a tejet, a fahéjat és a cukor felét. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és sűrű puding állagú nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A langyos rizshez keverjük a narancs reszelt héját, a tojássárgáját és végül a tojáshabot. Kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálban 170 'C-on 30 perc alatt megsütjük.
Lekvárral vagy csokiszósszal tálaljuk.

Tálalás

Kb. 10 szelet

Alternatív elkészítés

A bögre nálam a normál teás ( 2-2,5 dl-es)
A vega változatba nem kell tojás, és rizstejjel készítjük, kicsit sűrűbb állagú lesz de finom :)
Rizsfelfújt Rizsfelfújt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!