Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Saját készítésű vaníliafagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

250 ml tej (3,8 % -os)
200 ml tejszín (30 % -os)
6 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
1 csipet só

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet, a tejszínt és a vaníliapasztát főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit kihűlni.

Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémet formába töltjük, és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.

Tipp:

A vízfürdő a fagylaltkrém keverése közben ne forrjon, különben a tojássárgája kicsapódik.
A Saját készítésű vaníliafagylalt receptje fagylaltgép nélkül is elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!