Tejszínes-vaníliás fagyi
Hozzávalók
Fagyihoz:
12 db tejszínes-vaníliás keksz (pl. Oreo)
200 ml hideg tej
150 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding Vaníliaízű
Elkészítés
Előkészítés:
A kekszet késsel durvára aprítjuk.
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy magas falú keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. Óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát, majd a fagyit fagyasztásra alkalmas edénybe, pl. kis püspökkenyér formába, töltjük, lefedjük, és -18°C-on legalább 4 órára, de legjobb, ha egész éjszakára lefagyasztjuk.
A fagyit tálalás előtt kb. 30 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
A fagyit tálalás előtt kb. 30 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
Tippek:
A fagyit fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait.
A fagyit megszórhatjuk morzsolt keksszel.
A fagyit megszórhatjuk morzsolt keksszel.
Kedvencnek jelölöm
Tejszínes-vaníliás fagyi
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Fagyihoz:
12 db tejszínes-vaníliás keksz (pl. Oreo)
200 ml hideg tej
150 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kekszet késsel durvára aprítjuk.
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy magas falú keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. Óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát, majd a fagyit fagyasztásra alkalmas edénybe, pl. kis püspökkenyér formába, töltjük, lefedjük, és -18°C-on legalább 4 órára, de legjobb, ha egész éjszakára lefagyasztjuk.
A fagyit tálalás előtt kb. 30 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
A fagyit tálalás előtt kb. 30 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
Tippek:
A fagyit fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait.
A fagyit megszórhatjuk morzsolt keksszel.
A fagyit megszórhatjuk morzsolt keksszel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?