Tepertős pogácsa
Hozzávalók
Tepertős pogácsa
50 dkg liszt
25 dkg tepertő (ledarálva)
1 ek zsír
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
2 kk cukor
3 kk só
1 tojás
tejföl
Kenni:
1 tojás
Elkészítés
Elkészítés
Langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez keverjük a sót, elmorzsoljuk vele a tepertőt és a zsírt. Hozzáöntjük a többi hozzávalót és kigyúrjuk a tésztát. Hagyjuk kelni. Ha megkelt két cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk és kiszaggatjuk. Lekenjük a felvert tojással és megsütjük.
Kedvencnek jelölöm
Tepertős pogácsa
Hozzávalók
Tepertős pogácsa
50 dkg liszt
25 dkg tepertő (ledarálva)
1 ek zsír
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
2 kk cukor
3 kk só
1 tojás
tejföl
Kenni:
1 tojás
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez keverjük a sót, elmorzsoljuk vele a tepertőt és a zsírt. Hozzáöntjük a többi hozzávalót és kigyúrjuk a tésztát. Hagyjuk kelni. Ha megkelt két cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk és kiszaggatjuk. Lekenjük a felvert tojással és megsütjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?