Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegyes gyümölcsös dzsem kevesebb kalóriával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

400 g fekete áfonya (előkészítve mérjük le)
400 g málna (előkészítve mérjük le)
200 g meggy (előkészítve mérjük le)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az áfonyát és a málnát megmossuk, és 400-400 g-ot kimérünk. A meggyet megmossuk, a szárát eltávolítjuk, kimagozzuk, félbevágjuk, és 200 g-ot kimérünk. A gyümölcsök felét pépesítjük.

Elkészítés:

Az előkészített gyümölcsöket, a befőzőcukrot és a vanília pasztát egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett magas fokozaton felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tippek:

Vegyes gyümölcsös dzsemhez más, épp szezonális gyümölcsöt is használhatunk, például epret, szedret, piros ribizlit vagy cseresznyét.
Vegyes gyümölcsös lekvár készítéséhez főzés előtt a teljes gyümölcsmennyiséget pépesítsük!
Vegyes gyümölcsös dzsem kevesebb kalóriával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!