Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpehelykenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (kb. 30 x 11 cm):

zsiradék
kb. 3 evőkanál nagyszemű zabpehely

Tésztához:

75 g nagyszemű zabpehely
150 ml forró víz
275 g búzaliszt
125 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 ½ teáskanál só
25 g magkeverék
1 evőkanál folyékony méz
2 evőkanál olívaolaj
250 ml langyos víz

Szóráshoz:

kb. 2 evőkanál nagyszemű zabpehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a zabpelyhet forró vízzel összekeverjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk. A formát zsiradékkal kikenjük, és zabpehellyel megszórjuk.

Elkészítés:

Mindkét lisztfajtát alaposan összekeverjük a kovásszal és az élesztővel. Amikor a zabpelyhes massza már langyos, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és a többi hozzávalóval keverőkanállal összedolgozzuk. A tésztát az előkészített formába töltjük. Egy kanalat vízbe mártunk, és a kanál hátával a tésztát egyenletesen elkenjük, majd rászórjuk a zabpelyhet, és a kenyeret meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb.45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kenyeret 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A kenyér fagyasztható.
A Zabpehelykenyér a diabetikus étrend követői számára nyújt kenyér-alternatívát.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!