Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Crème brûlée fagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

250 ml tej (3,5%-os)
200 ml habtejszín (30%-os)
6 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
2 csipet só
100 g tej- vagy vajkaramella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A karamellát apró kockákra vágjuk vagy összemorzsoljuk.

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt a vanília aromával főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit hűlni. Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban, habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes, vaníliás tejszínt, és vízgőz fölött krémesre keverjük (a vízfürdő a fagylaltkrém keverése közben ne forrjon, különben a tojássárgája kicsapódik), majd hagyjuk kihűlni. A krémet formába töltjük és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, majd beleforgatjuk az apróra vágott karamella kb. 3/4-ét, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.



Tálaláskor a fagylaltot tálkákba adagoljuk, és megszórjuk a maradék karamellával.

Tipp:

A fagylaltot fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait, és csak a program végén keverjük a masszához a karamellát.
Crème brûlée fagylalt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!