Gyümölcsös amerikai palacsinta nyársak
Hozzávalók
Nyársakhoz:
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
2,5-3 db banán
kevés citromlé
10-12 szem eper
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet csokoládéízű
250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Elkészítés
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 40-48 darab apró palacsintát sütünk belőle. Ehhez 1-1 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A banánokat megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, kevés citromlébe forgatjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, vízszintesen felszeleteljük. 4-4 kis palacsintát fa nyársakra húzunk felváltva a gyümölcskarikákkal.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A nyársakat a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
A banánokat megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, kevés citromlébe forgatjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, vízszintesen felszeleteljük. 4-4 kis palacsintát fa nyársakra húzunk felváltva a gyümölcskarikákkal.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A nyársakat a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Áfonyát, almaszeleteket, barackcikkeket is húzhatunk a nyársakra.
Kedvencnek jelölöm
Gyümölcsös amerikai palacsinta nyársak
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Nyársakhoz:
300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
2,5-3 db banán
kevés citromlé
10-12 szem eper
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 40-48 darab apró palacsintát sütünk belőle. Ehhez 1-1 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A banánokat megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, kevés citromlébe forgatjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, vízszintesen felszeleteljük. 4-4 kis palacsintát fa nyársakra húzunk felváltva a gyümölcskarikákkal.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A nyársakat a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
A banánokat megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, kevés citromlébe forgatjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, vízszintesen felszeleteljük. 4-4 kis palacsintát fa nyársakra húzunk felváltva a gyümölcskarikákkal.
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A nyársakat a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Áfonyát, almaszeleteket, barackcikkeket is húzhatunk a nyársakra.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?