Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös zabkása

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

Zabkásához:

150 ml hideg tej
3 teáskanál agávészirup
30 g tetszőleges vegyes erdei gyümölcs (pl. málna, áfonya, piros ribizli)

Díszítéshez:

1 teáskanál szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Gyümölcsös zabkása Creme VEGA-val desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az egy adag zabkását és a 150 ml tejet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük és legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. Fogyasztás előtt még egyszer átkeverjük.

A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük. A mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd azonnal egy hideg tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

A Creme VEGA-t összekeverjük az agávésziruppal. A desszertet egy tetszőleges pohárba rétegezzük a zabkásával és a gyümölcsökkel együtt, pirított mandulával díszítve tálaljuk.

Tippek:

Azonos mennyiségű juharszirupot is adhatunk a Creme VEGA-hoz, vagy édesíthetjük porcukorral, tetszőleges édesítőszerrel.
Fagyasztott gyümölcsökből is elkészíthető a Gyümölcsös zabkása Creme VEGA-val desszert.
A Gyümölcsös zabkása Creme VEGA-val gazdagított édes desszert gyerekeknek.

Hozzászólások

S
Szilvia Ungvári
Dátum 2022. May. 25. 05:41
Elmagyarázná valaki, hogy ha a receptben tej szerepel a zabkása megfőzéséhez, akkor a rétegezéshez miért Créme Vega? A Créme Vega egy szója alapú tejföl helyettesítő vegánoknak vagy tejérzékenyeknek.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!