Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös zabkása

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

Zabkásához:

150 ml hideg tej
3 teáskanál agávészirup
30 g tetszőleges vegyes erdei gyümölcs (pl. málna, áfonya, piros ribizli)

Díszítéshez:

1 teáskanál szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Gyümölcsös zabkása Creme VEGA-val desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az egy adag zabkását és a 150 ml tejet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük és legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. Fogyasztás előtt még egyszer átkeverjük.

A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük. A mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd azonnal egy hideg tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

A Creme VEGA-t összekeverjük az agávésziruppal. A desszertet egy tetszőleges pohárba rétegezzük a zabkásával és a gyümölcsökkel együtt, pirított mandulával díszítve tálaljuk.

Tippek:

Azonos mennyiségű juharszirupot is adhatunk a Creme VEGA-hoz, vagy édesíthetjük porcukorral, tetszőleges édesítőszerrel.
Fagyasztott gyümölcsökből is elkészíthető a Gyümölcsös zabkása Creme VEGA-val desszert.
A Gyümölcsös zabkása Creme VEGA-val gazdagított édes desszert gyerekeknek.

Hozzászólások

S
Szilvia Ungvári
Dátum 2022. May. 25. 05:41
Elmagyarázná valaki, hogy ha a receptben tej szerepel a zabkása megfőzéséhez, akkor a rétegezéshez miért Créme Vega? A Créme Vega egy szója alapú tejföl helyettesítő vegánoknak vagy tejérzékenyeknek.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!