Házi bagett
Hozzávalók
Házi bagett
450 g finomliszt
500 ml natúr joghurt vagy kefír
50 g búzadara
1,5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1,5 csomag Dr. Oetker Sütőpor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (35x40cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük és a konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) jól eldolgozzuk. Lisztezett felületen kézzel jó átgyúrjuk és két hosszúkás bagettet formázunk. A bagetteket a tepsibe tesszük és a tetjüket éles késsel srégen többször bevágjuk, majd a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Kedvencnek jelölöm
Házi bagett
Hozzávalók
kb. 30 szelet elkészítéséhez
Házi bagett
450 g finomliszt
500 ml natúr joghurt vagy kefír
50 g búzadara
1,5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1,5 csomag Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (35x40cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük és a konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) jól eldolgozzuk. Lisztezett felületen kézzel jó átgyúrjuk és két hosszúkás bagettet formázunk. A bagetteket a tepsibe tesszük és a tetjüket éles késsel srégen többször bevágjuk, majd a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?