Hűsítő csokoládés álom
Hozzávalók
Pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládés
50 g cukor
500 ml tej
Ezenkívül:
kb. 50 g étcsokoládé
250 g földieper
Elkészítés
Elkészítés:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot jégkocka tartóba töltjük és legalább két órára lefagyasztjuk.
Az étcsokoládét durva darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy teáskanál segítségével a desszertes poharak belső oldalára a csokoládét rácsurgatjuk, majd hűtőszekrénybe helyezzük. A földiepret megtisztítjuk, megmossuk, és apróra szeleteljük.
A jégkocka tartóból a pudingot kivesszük, és kis porciókban pürésítjük. A masszát a desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk, eperdarabokkal díszítjük és azonnal tálaljuk.
Az étcsokoládét durva darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy teáskanál segítségével a desszertes poharak belső oldalára a csokoládét rácsurgatjuk, majd hűtőszekrénybe helyezzük. A földiepret megtisztítjuk, megmossuk, és apróra szeleteljük.
A jégkocka tartóból a pudingot kivesszük, és kis porciókban pürésítjük. A masszát a desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk, eperdarabokkal díszítjük és azonnal tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Hűsítő csokoládés álom
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Ezenkívül:
kb. 50 g étcsokoládé
250 g földieper
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot jégkocka tartóba töltjük és legalább két órára lefagyasztjuk.
Az étcsokoládét durva darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy teáskanál segítségével a desszertes poharak belső oldalára a csokoládét rácsurgatjuk, majd hűtőszekrénybe helyezzük. A földiepret megtisztítjuk, megmossuk, és apróra szeleteljük.
A jégkocka tartóból a pudingot kivesszük, és kis porciókban pürésítjük. A masszát a desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk, eperdarabokkal díszítjük és azonnal tálaljuk.
Az étcsokoládét durva darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy teáskanál segítségével a desszertes poharak belső oldalára a csokoládét rácsurgatjuk, majd hűtőszekrénybe helyezzük. A földiepret megtisztítjuk, megmossuk, és apróra szeleteljük.
A jégkocka tartóból a pudingot kivesszük, és kis porciókban pürésítjük. A masszát a desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk, eperdarabokkal díszítjük és azonnal tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?